locatie.svg

Hoe te gek is Venlo? Er is echt álles.

Je thuis, je rust, je vrolijkheid en

gezelligheid.  Kom ook!

Een supergezellige historische binnenstad, kunst en cultuur, winkelen tot je omvalt, kroegen, restaurants, vastelaovend, fijne parken in de stad, prachtige natuurgebieden even buiten de stad, sportverenigingen, evenementen, een haven, een geweldige boulevard, moeten we nog even doorgaan? 

En er is natuurlijk alles wat nodig is in het leven: onderwijs, openbaar vervoer, medische zorg, werk,  supermarkten. In elke wijk, dus altijd in de buurt. In Venlo vind je alles. 

Waarom wonen in

Q4 Venlo?

‘Wonen op een unieke plek’. Uniek. We hebben er eigenlijk niet zoveel mee. Maar eigenlijk… dit is wel écht een unieke plek. De wijk is geweldig, de ligging aan het water is waanzinnig, midden in het centrum van de stad en de architectuur van de woningen en appartementen is erg, erg mooi.

Door de strategische ligging van de stad bloeide Venlo - en vooral in dit gebied was het een levendige boel - uit tot een bloeiend handelscentrum. Waar schepen aanmeren, waar handel wordt gedreven en waar heel hard gewerkt wordt, moet ook ruimte zijn voor vertier en vrolijkheid. Dat zijn altijd de beste plekken van de stad. Voor degene die ervan houdt.

En dat is precies wat Q4 nu ook weer is. Een bonte verzameling van ondernemers, van creatieve geesten, jonge gezinnen, kleine koters, pittige pubers. Wat hen bindt is de liefde voor de stad en de liefde voor het leven. 

Aan de Stadsmuur

Ligging in Venlo

De transitie

historie Venlo

Als je het hebt over dynamiek, dan heb je het over Venlo. Door de ligging aan een kruising van water en wegen, ontstond hier sinds de Romeinen een bloeiende handel en was er een enorme levendigheid. Venlo had een grote aantrekkingskracht.  Waar vanaf de 13e eeuw de stadsmuur bescherming bood, werd die halverwege de 19e gesloopt en breidde de stad fors uit. 

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd de stad vreselijk getroffen door de bombardementen van de geallieerden. Omdat toen de blik vooral op de toekomst was gericht, was er geen oog voor cultuurhistorie. De nieuwbouw die in de plaats kwam van historische panden was niet altijd van bijzondere waarde. Het wederopbouwproject Brugplan is wel zeer geslaagd en is een voorbeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Het historische stadsdeel Q4 kwam vrijwel ongeschonden uit de oorlog, maar onderging een metamorfose in de jaren ‘70. Met de opkomst van softdrugs en het gedoogbeleid in Nederland kreeg de stad en met name Q4 te maken met drugshandel en andere vormen van criminaliteit. 

Tot 2005. Met het project ‘Q4, van broeinest tot broedplaats’ wisten jonge, creatieve en culturele ondernemers de wijk te transformeren tot een bruisende plek vol bedrijvigheid.

Nu wordt het de fantastische nieuwe plek voor jonge gezinnen, singles, ondernemers en ouderen met een jonge geest. Kortom: iedereen die zijn hart aan de stad verpand heeft. 

Aan de stadsmuur

3D Impressies

Impressies

Venlo Q4