Nieuws.svg

De architect vertelt... John Speck aan het woord over de wijk Q4

Een heroïsch stukje stad. Waar geestdrift en levendigheid van toen weer voelbaar is. Q4 wordt een duurzame wijk met een eigen karakter. Er ontstaan interessante plekjes waar je uren kunt vertoeven, omdat op iedere hoek iets nieuws te ontdekken is. 

Q4 staat centraal voor ontdekken,
spontane ontmoetingen en verrassingen. Door de strategische ligging van de stad, bloeide Venlo uit tot een bloeiend handelscentrum.

‘Een thuis, dicht bij die dingen die wonen in Venlo zo bijzonder maken: de gastvrijheid van het centrum en de rust van de Maas’. - John Speck
 
Van starters, die hun eerste eigen thuis in Q4 kunnen realiseren, tot de oer-Venlonaar die vanuit een ruim appartement volop kan genieten van het leven aan de rivier. 
Studenten die leven brengen in de stad, zij die aan huis willen werken of een eigen atelier houden in de intieme straatjes, maar ook jonge gezinnen die het stadse leven opzoeken. 
Ze horen allemaal thuis in Q4. Wat hen bindt is de liefde voor de stad en de liefde voor het leven. 

Waar schepen aanmeren, waar handel wordt gedreven en waar heel hard gewerkt wordt, moet ook ruimte zijn voor vertier en vrolijkheid. 
Dàt zijn altijd de beste plekken van de stad.

Zo ontstaat een toekomstbeeld van een wijk die Venlo veel te bieden heeft: aantrekkelijke openbare ruimte, boeiende architectuur, maar vooral een plek waar mooie verhalen en herinneringen kunnen ontstaan. 

Mooie verhalen die leiden tot een levendige wijk en een sterke band met Venlo.

Algemeen