Nieuws.svg

De ontwikkelaars en architecten van dit project wisten direct: dit is een bijzonder project. Op deze plek, met deze historie.

Bij het ontwerpen van het plan hadden ze dan ook één belangrijk uitgangspunt: de historische waarde van dit levendige stadskwartier aan de Maas in ere herstellen.

En als je het hebt over historische waarde, dan zit dat niet alleen in de stijl en historische elementen van de bebouwing, maar dan zit dat vooral óók in de sfeer en het karakter van de wijk. Waar het vroeger een kruip-door-sluip-door labyrint van straatjes en steegjes was voor bewoners en gasten. Vind je er nu een een eigentijdse vertaling: een geheel van intieme straatjes, gatsen, hofjes, doorkijkjes en pleintjes. Een nieuw stuk Venlo dat uitnodigt om te ontdekken en rond te dwalen.

De plattegronden en bebouwing van de welvarende handelsstad aan de Maas vormden de inspiratie voor de architectuur van John Speck. Hij vertelt er zelf graag meer over.

Bekijk video

Spannend straatbeeld
Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit. Dat typeert het totale plan en de afzonderlijke woningen. In Aan de Stadsmuur is geen enkele woning hetzelfde. Daardoor ontstaat er een uniek en spannend straatbeeld met verschillende gevels en wisselende breedtes en hoogtes van de panden.

Mooie materialen
Het gebruik van mooie materialen versterkt de kwaliteit van het plan. Zo worden de gevels opgetrokken in metselwerk met bakstenen in de kenmerkende aardetinten die we in het oude Venlo zo vaak tegenkwamen. In de loop van de tijd zal Aan de Stadsmuur nóg meer karakter krijgen; alle toegepaste materialen verouderen op een mooie, natuurlijke manier.


Wij wensen je een mooie kerst!

Algemeen