Nieuws.svg

Ruimte voor kunst

Aan de Stadsmuur ligt in de wijk Q4, één van de oudste stadsdelen van Venlo. Door de eeuwen heen is dit altijd een dynamisch stadsdeel geweest. Gouden tijden en minder glansrijke perioden wisselen elkaar af. In 2005 is gestart met de herstructurering van de wijk. De komst van kunstenaars zorgden voor een nieuwe wind door het stadsdeel.

Aan de Stadsmuur wordt een bijzondere leefomgeving, die inspireert en verwondert. Een leefomgeving die ook in de toekomst ruimte biedt aan vrije geesten. Een broedplaats voor jonge, creatieve en culturele ondernemers die de wijk maken tot een bruisende plek vol bedrijvigheid. Zo zijn de kadewoningen en pakhuizen op de begane grond geschikt voor een atelier, fotostudio of galerie.

In samenwerking met ODD Kunstroute ondersteunen we tijdens de realisatiefase lokale kunstenaars van de ODD Kunstroute in Venlo. ODD is een jaarlijkse kunstroute waarbij kunstenaars, musea en galeries in de omgeving Venlo hun deuren openen, en vertellen over hun passie voor kunst.

Diverse kunstwerken zijn sinds kort te bewonderen op de projectdoeken van 'Aan de stadsmuur in Venlo' aan de Peperstraat. Een plek waar lokale creatieve geesten een podium krijgen, ruimte voor kunst.

Kunstroute

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei van 11:00-18:00 uur vindt de jaarlijkse kunstroute plaats.
Laat je inspireren, raken en verwonderen door de meest bijzondere kunstwerken.

Meer informatie: www.oddkunstroutevenlo.nl
 

Algemeen